неділю, 12 жовтня 2014 р.

Що можна зробити з камери телефону


Фотокамери сучасних смартфонів знімають не гірше так званих «мильниць», не кажучи вже про те, що минулого року спостерігався справжній бум камерофонів. Поговоримо про те, що можна зробити з камери телефону. Отже, крім зйомки, ми зможемо використовувати її і для виконання безлічі інших корисних завдань.

Як можна зробити камеру телефону корисною?

Почнемо з того, що мобільний пристрій з фотокамерою - це справжній сканер. Він може легко розпізнати цілий текст (російською або англійською мовою), а також штрих-код і QR-код (тобто «двовимірний» штрих-код, за яким навіть можна перейти за посиланням). Правда, високої точності можна домогтися лише при розпізнаванні невеликих абзаців.

Використовуючи наш апарат, ми легко зорієнтуємося в незнайомій місцевості, знайдемо потрібну вулицю або кафе. На зображення фотокамери в режимі реального часу можуть накладатися координати найближчих будівель і навіть описи пам'яток. Це називається «доповнена реальність». Технологія активно використовується в Google Glass і виглядає досить-таки вражаюче.

темы на телефон

Опинившись за кордоном, ми зможемо перекласти назву вулиці чи напис на вивісці, просто надіславши на них камеру телефону. Переклад можливий навіть з таких мов, як арабська або корейський. Хоча варто пам'ятати про те, що машинний переклад часто досить специфічний. Дана функція чудово реалізована на Android: перекладач Google розпізнає понад 40 мов. Аналогічні можливості таких платформ, як Windows Phone 8 і iOS, поки що обмежені.

Якщо ми любимо фотографувати, можна спробувати зробити сферичну панораму. Фотокамера нашого мобільного пристрою також легко може бути використана як web-камера. Ще одна цікава функція: розпізнавання візитних карток і перенесення їх в пам'ять. Тепер все візитки можна зберігати в телефоні.

Любителям ігор пропонується доповнити реальність віртуальними об'єктами (наприклад, з Minecraft). Ті, хто вважають за краще фотографувати розклад та інші текстові записи, можуть поміщати знімки в окремі папки і присвоювати їм теги. Таким чином, з телефону легко зробити цілу записну книжку. Отже, тепер ми знаємо, як можна з користю використовувати фотокамеру нашого робочого мобільного пристрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар