середу, 17 лютого 2016 р.

Що вибрати: Xbox One чи PS4


Xbox One чи PS4
На сьогоднішній день третьої за рахунком ігровою приставкою, випущеної компанією Microsoft, є Xbox One. Анонсовано нову приставка була в травні 2013 року, і до квітня 2015 року по всьому світу було продано більше 12 млн. Штук. Варто відзначити, що в порівнянні з попередніми версіями дизайн нової приставки помітно спрощений. При цьому в ній з'явилися нові можливості, реалізовані в Windows 8, наприклад, розподіл екрану. Одним з найбільш найближчих конкурентів даної консолі є випущена в тому ж році Sony PlayStation 4. Причому до кінця жовтня 2015 року було реалізовано 29,3 млн. штук ігрової приставки даного типу.



Кожна з вищеназваних консолей володіє досить потужними технічними характеристиками, що дає розробникам створювати дійсно барвисті і цікаві відеоігри з неймовірною графікою. Явного переможця між ними визначити дуже складно, тому що кожна з приставок володіє своїми відмітними особливостями.

Про дизайн та технічні характеристики

Якщо говорити про дизайн, то він у обох консолей майже ідентичний за стилем. Не приймаючи до уваги деякі незначні деталі, зовнішніх відмінностей в них майже немає. Своїм виглядом вони чимось схожі з відеомагнітофонами, що випускалися ще в 90-х роках, тобто собою вони представляють прямокутні темні коробки. Всі необхідні роз'єми для кабелів, як правило, знаходиться на задній стороні, на лицьовій же розташовується привід для Blu-Ray дисків.

Що стосується технічних характеристик, то обидві приставки оснащені жорстким диском об'ємом на 500 гб, 8-ядерним процесором AMD, а також вбудованою оперативною пам'яттю, об'єм якої становить 8 гб. Що стосується відмінних рис, то консоль PS4 здатна підтримувати відео з роздільною здатністю 4k, що становить 3840 на 2160 пікселів. Також є версії обох приставок, де обсяг жорсткого диска досягає 1 тб, що робить їх застосування ще більш зручним.

Інтерфейс Xbox One буде звичним з першого ж дня для тих людей, які використовують на своєму ПК ОС Windows 8. Таким чином, інтерфейс в цій ігрової консолі, як і в Windows 8 представлений у вигляді безлічі різнокольорових вікон. До того ж, дана приставка є відмінним універсальним медіапристроїв для вітальні, тому що вона розрахована на досить широку аудиторію, яка включає в себе, як геймерів, так і любителів кабельних каналів і т.п.

Таким чином, обидві приставки мають свої відмітними особливостями. Вибір тієї чи іншої консолі знаходиться в безпосередній залежності від ваших особистих переваг.

Немає коментарів:

Дописати коментар