понеділок, 14 липня 2014 р.

Екологія - наших рук справа


Переробка вторинної сировини - ціла галузь економіки, яка не може існувати без робіт по збору і здачі вторсировини. Якщо за часів Радянського Союзу ці роботи проводилися організовано (досить згадати змагання зі збору макулатури або металобрухту, які проводилися серед школярів), то в сучасних умовах таке явище не має місця. Зараз здача вторсировини - це характеристика неблагополучних верств населення, хоча такий стереотип не зовсім вірний.

У всьому світі переробка металобрухту, макулатури, будівельного сміття або відслужили свій вік електроприладів - вигідний бізнес. Крім того, здача вторсировини вважається не способом заробити, а поліпшити екологічну обстановку на своєму регіоні. І зараз ця тенденція все частіше помітна в Росії та Україні. Здаючи металобрухт, ви зберігаєте екологію, отримуєте невеликий прибуток, поставляєте сировину для роботи підприємств і допомагаєте збільшити кількість робочих місць. Ось такий от парадокс - займаючись справою, яка не приносить великого прибутку, ви допомагаєте населенню цілої області. Звичайно, це лише мала лепта, яку ви вносите у загальну справу, але не будемо забувати, що зі струмків виходять річки.

Звичайно, все вищесказане не означає, що необхідно вечорами прогулюватися по звалищ і збирати сміття. Важливий інший момент - вторсировину, яке може накопичуватися на підприємствах, невеликих виробництвах і навіть на наших балконах, з часом може завдати шкоди екології. Це можуть бути банальні акумулятори та батарейки, які відслужили свій термін, підшивки старих газет та інший непотріб. Погодьтеся, не представляє складності у вільний час піти і здати все це на пункт переробки. Тому, вступивши таким чином, ви робите проживання у своєму місті чи селищі більш безпечним і комфортним. Сучасний спосіб життя передбачає велику кількість побутових відходів, які попросту накопичуються на звалищах.

Наприклад, що накопичився на сміттєвих майданчиках металобрухт, будівельне сміття і макулатура, представляють серйозну проблему. Комунальним службам доводиться утилізувати ці відходи, а ціна їх роботи лягає на наші плечі. Так чи не простіше віднести вторинну сировину на пункт збору або переробки і отримати за нього гроші, а не витрачати гроші на його утилізацію?

Немає коментарів:

Дописати коментар